dinsdag 16 november 2010

Dag des oordeels voor de 70dB economie en cultuur in Groningen. 17 november 2010.






Groningen 17 november 2010. (net buiten de diepenring) stad.


Beste lezer,


Zeg nee tegen 70dB wacht met spanning de raadsvergadering van 17 november 2010 af.

Vorige week werd in de commissievergadering beheer en verkeer de nota: "feesten in balans2" besproken. Behalve van de wethouder en de Christenunie Groningen waren er vanuit de commissieleden veel kritische geluiden te horen. Er zou te veel geluisterd worden naar de klagers en niet naar de 10.000en die wel plezier beleven aan buitenevenementen. De plannen slaan door en zijn te ongenuanceerd volgens velen. Ook de uitzonderingen en de aangewezen evenementen terreinen waren veelbesproken onderwerpen. De meerderheid van de commissie vond de nieuwe plannen veel te ver gaan. Ook vanuit de publieke tribune waren 9 insprekers met elk een eigen visie op de nota.

Het veld vind dat er eerst een grondige evaluatie moet komen van het beleid ingesteld in 1995.

Volgens de werkgroep heeft deze milieuwet uit 1995 al heel veel economische en culturele schade veroorzaakt en moet vanaf dat punt een nieuwe balans gemaakt worden. Zeg nee tegen 70dB is verheugd met feit feit dat er een kleine 2000 mensen een handtekening hebben gezet op de petitie en dat er vorige week 300 mensen afkwamen op het ludiek stil protest op de Grote markt.

Een paar punten van feesten in balans zijn zeker positief. Het instellen van een duidelijke jaarkalender en meer oog voor duurzaamheid zou (met hulp van de gemeente) goed kunnen slagen.

Wij hopen op het beste en houden vertrouwen in de raad dat die deze vergaande en willekeurige nota niet gaat aannemen.

U kunt de petitie tot vanmiddag 16.00uur tekenen. RT.

hier kan je tekenen.:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten